Edwin van der Sar de Greatest Man van Nederland

» Geplaatst door op nov 9, 2011 in Spelers | Reageren uitgeschakeld

Edwin van der Sar de Greatest Man van Nederland

O

Edwin van der Sar dit jaar zijn keepersloopbaan heeft beëindigd, is hij verkozen tot de Greatest Man van Nederland. Hij won de Greatest Man Award afgelopen zaterdag. Hij kreeg de prijs uitgereikt uit handen van Willem Baars, hoofdredacteur van JFK, in het Okura Hotel in Amsterdam.

De Greatest Man Award wordt ieder jaar door het blad JFK en een adviesjury toegekend aan een Nederlander die veel stijl heeft, creativiteit toont en een goed gevoel voor humor heeft. Van der Sar zag zichzelf niet als favoriet en hij was dan ook blij verrast met de winst. Hij liet weten erg blij te zijn met de prijs en hij vergeleek het winnen van de prijs met het winnen van de titel. Hij had duidelijk moeite om zijn emoties onder controle te houden en was zeer vereerd met zijn uitverkiezing.

vdsarAndere genomineerden voor de prijs waren John de Mol, Johnny de Mol, Edwin Evers, Arie Boomstra en Mark Rutte. Zij trokken echter allemaal aan het kortste eind en zullen wellicht in de komende jaren meer succes hebben. Ze hadden dit jaar in Edwin van der Sar natuurlijk ook een formidabele opponent, die niet alleen erg succesvol is, maar bovendien creatief en een echte man van het volk is. Het publiek was in ieder geval duidelijk tevreden met de keuze voor van der Sar.

Het is voor van der Sar niet de eerste award die hij wint in zijn carrière, van der Sar won eerder de Nederlandse Gouden Schoen in 1998, Nederlands Keeper van het Jaar in 1994, 1995, 1996 en 1997 en Europees keeper van het jaar in 1995 en 2009. Hij werd tevens uitgeroepen tot beste keeper van het Europees Kampioenschap in 2008. Hij wordt door vele voetbalkenners over de hele wereld gezien als een van de beste keepers van de afgelopen 20 jaar.

Voor van der Sar was het afgelopen zaterdag een dubbel mooie dag, omdat hij niet alleen de award won, maar ook zijn 41e verjaardag vierde. De oud doelman van Ajax en Manchester United had echter nog geen tijd gehad om zich bezig te houden met het uitpakken van cadeautjes. Het was voor van der Sar een drukke dag en het uitpakken van de cadeautjes zou later nog wel gebeuren, dit was in ieder geval alvast een heel mooi eerste cadeautjes, aldus van der Sar.