Is Feyenoord op de weg terug?

» Geplaatst door op apr 10, 2012 in Clubs | 0 reacties

Is Feyenoord op de weg terug?

H

Van den Herik investeerde in 1985 in de club en zorgde ervoor dat er diverse goede spelers naar de club konden worden gehaald. Hij was voorzitter van de ‘Vrienden van Feyenoord’, een club die geld investeerde in Feyenoord. Van den Herik had zijn sporen verdiend als zakenman en hij investeerde zelf een groot bedrag in de club.

In 1992 werd van den Herik zelfs voorzitter van Feyenoord en de club lijkt goede tijden tegemoet te gaan. Het gaat echter in 2006 volledig mis als Feyenoord in de financiële problemen komt. De club is op dat moment ook al jaren geen landskampioen meer geworden.

FeyenoordOmdat het geld op is, komt Feyenoord met het innovatieve idee om talenten pools en beloften pools te maken. Hier konden zakenlieden en bedrijven 250 duizend euro investeren in spelers. Zij zouden later een kwart van de opbrengst van de speler terugkrijgen. De verschillende pools leken vooral in het begin een succesvol concept en er bleek voldoende interesse voor de spelers. Vooral na de overgang van Drenthe naar Real Madrid was er de overtuiging dat het een goed concept was.

Na deze eerste generatie van spelers bleek de tweede generatie echter niet zo succesvol en hoewel er veel geld binnenkwam, maakte Feyenoord ook veel kosten door het aantrekken van topspelers als Makaay en van Bronckhorst. Om dit op te vangen kwam Feyenoord met aandelen. De aandelen moesten volgens het plan van Feyenoord ongeveer 20 miljoen waard zijn, maar dit werd in realiteit slechts 4 miljoen.

Feyenoord kwam daarna nog met enkele andere ideeën om geld binnen te krijgen, maar ook deze ideeën werden geen succes. De club werd dan ook onder curatele van de KNVB gesteld en met het uitblijven van goede prestaties leken de problemen groter en groter te worden.

Naast de financiële problemen, waren er tevens problemen met het aanstellen van de juiste hoofdtrainer. Eerst werd Gertjan Verbeek aangetrokken als nieuwe trainer van Feyenoord. Hij hield het echter niet lang uit, omdat hij niet met de spelers door een deur zou kunnen. Vooral de oudere spelers vonden dat zijn manier van trainen te intensief was.

Verbeek werd opgevolgd door Mario Been, hij zou de redding van Feyenoord moeten zijn. Ook onder Been bleven prestaties uit en moest Feyenoord strijden om een plek in de middenmoot. Been werd na een seizoen door de spelers op geniepige manier weggestemd.

Aan het begin van dit seizoen werd bekend dat Feyenoord het financieel weer iets beter doet en Ronald Koeman werd aangesteld als nieuwe trainer. De verwachtingen waren niet erg hoog, aangezien de club de laatste jaren niet meer kon meestrijden aan het kampioenschap. Tegen verwachting in begint Feyenoord echter zeer goed aan de competitie en ze staan lange tijd in de top 3.

Na de uitwedstrijd tegen Ajax, die weliswaar niet wordt gewonnen, maar waar Feyenoord de bovenliggende partij was, denkt iedereen dan ook dat Feyenoord dit jaar weer mee kan strijden om een plaats in de top 3. Daarna volgde echter weer 3 nederlagen, waardoor de ploeg is uitgeschakeld in de KNVB beker en inmiddels op de achtste plaats in de competitie staat. Het is dus nog altijd de vraag is of Feyenoord de problemen eindelijk te boven is.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>