Ajax verslaat Twente, PSV wint eenvoudig van VVV

» Geplaatst door op okt 1, 2012 in Clubs, Voetbal | 0 reacties

Ajax verslaat Twente, PSV wint eenvoudig van VVV

W

Eriksen.

FC Twente was tot dit weekend nog zonder puntverlies in de Eredivisie en de Tukkers zouden met een overwinning bij Ajax hun droomstart van de competitie kunnen voortzetten. Zover kwam het echter niet, Twente speelde in Amsterdam een zeer matige wedstrijd en verloor met 1-0.

De overwinning van Ajax was verdiend op basis van het vertoonde veldspel, hoewel de ploeg uit Amsterdam maar weinig kansen wist te creëren. FC Twente had een aantal redelijke kansen, maar ze wisten daaruit niet te scoren.

Een andere wedstrijd waar dit weekend veel ogen op gericht waren was VVV Venlo – PSV. PSV werd voor het seizoen nog gezien als grote titelfavoriet, maar de ploeg uit Eindhoven heeft in uitwedstrijden en in de bekerwedstrijd tegen Archilles ’29 laten zien dat het nog lang niet klaar lijkt te zijn voor het landkampioenschap.

PSV begon in de uitwedstrijd tegen VVV weeral nerveus en de Eindhovense formatie kreeg in de eerste minuut al een grote kans tegen. Nwofor wist bijna te scoren voor VVV, maar hij werd uiteindelijk te ver naar de buitenkant gedwongen en kon daardoor niet meer op doel schieten.

De spelers van PSV leken moeite te hebben met het vinden van elkaar en de passing van PSV was gedurende de eerste helft niet altijd zuiver. Spelers maakten teveel verkeerde beslissingen en het zoek en vind probleem van PSV werd in de eerste 20 minuten duidelijk blootgesteld.

Toch liep PSV in een matige eerste helft liep PSV ietwat gelukkig uit naar 2-0 dankzij twee fabuleuze goals van Mertens. De wedstrijd leek daarna gespeeld en in de tweede helft kwam PSV niet meer in de problemen. Nwofor kreeg in het vervolg nog de rode kaart voor twee opzettelijke handsballen en PSV wist uiteindelijk met 6-0 te winnen dankzij hattricks van Mertens en Locadia.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>