Braziliaans voetballer succesvol in gamewereld

» Geplaatst door op okt 3, 2012 in Voetbal | 0 reacties

Braziliaans voetballer succesvol in gamewereld

G

Nederlandse Topklasse. Pereira besloot namelijk om naast de voetbaltrainingen en het harde werk voor zijn club ook te beginnen met de ontwikkeling van een voetbalspel.

Hij begon ruim een jaar geleden met de ontwikkeling van het spel en ongeveer een maand geleden wist hij het spel te voltooien. Het spel, Futebol Campeao, is een Flash-game die door Pereira zelf is ontwikkeld en zonder hulp van anderen. Pereira heeft naar eigen zeggen maandenlang elke minuut in het spel gestoken.

Het spel blijkt inmiddels erg populair en het is op een van de Braziliaanse websites voor Flash-games inmiddels het meest gespeelde spel. Het spel bestaat uit twee spelgedeelten, een zoek en vind spelletje en een voetbalspelletje. In het zoek en vind spelletje zal de speler zijn voetbalkleding en -schoenen moeten vinden en op tijd bij de club arriveren terwijl in het voetbalspelletje de tegenstander op het veld moet worden verslagen.

Verschillende grote uitgevers hebben inmiddels interesse getoond in het spel en Pereira is op dit moment naar verluid met Activision in onderhandeling over de rechten van het spel. De deal zou Pereira honderdduizenden of zelfs miljoenen dollars kunnen opleveren.

Pereira liet in een reactie op het succes van zijn spel weten dat hij erg verrast is dat zijn spel zo populair is en hij vindt het uitzonderlijk dat hij als spelontwikkelaar meer succes heeft dan als voetballer. Toch blijft voetbal zijn grootste hobby en hij overweegt dan ook niet om te stoppen met het spelen van voetbal.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>