Verantwoord bijdragen in de sport

» Geplaatst door op jul 17, 2013 in Nieuws | 0 reacties

Verantwoord bijdragen in de sport

M

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is het ook niet. Deze tussenweg in het grijze gebied tussen geldschieten en betrokkenheid tonen is de laatste tijd steeds meer in opkomst in de sportwereld. Het is dan ook de ideale manier om bedrijven op een meer intensieve manier bij sport te betrekken, iets dat tot voorheen nog wel eens lastig was omdat het puur een commerciële aangelegenheid was. Het voornaamste doel van maatschappelijke sponsoring is dan ook om relevante matches te vinden die voor beide partijen werken.

Geloofwaardige combinaties
Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de manier waarop KPN dit aanpakt. Als leverancier van telefoon- en internetverbindingen kun je stellen dat hun kernactiviteit het verbinden van mensen is. Een maatschappelijk thema dat hier slim aan opgehangen is, is het bevorderen van sociaal contact. Door het Mooiste Contact Fonds op te richten stimuleert het bedrijf zo op verschillende manieren het contact tussen mensen, bijvoorbeeld door Alzheimer-patiënten een mobiele telefoon met GPS te geven. Hierdoor kan men contact met familie onderhouden, maar kunnen die op hun beurt weer zien of een zelfstandige wandeling niet uitloopt op verdwalen.

Sportieve betrokkenheid
volleybalNatuurlijk zijn er ook in de sport van dit soort invullingen te bedenken. Zo is de Rabobank niet alleen sponsor van het Nederlandse hockey, maar heeft het ook een ontwikkelingsprogramma voor rolstoelhockeyers opgezet. Hetzelfde geldt voor DELA, de grootste aanbieder van levensverzekeringen in Nederland wiens motto “Voor Elkaar” perfect past bij een teamsport als volleybal. Naast hoofdsponsor van het nationale damesteam draagt DELA als maatschappelijk sponsor bijvoorbeeld ook bij aan het Fonds Gehandicaptensport. Op die manier wordt sponsoring meer dan een fraai uithangbord voor een merk, maar kan het de maatschappij op een veel constructievere manier verder helpen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>