Hippe Adidas-sneakers

» Geplaatst door op okt 8, 2013 in Voetbal | 0 reacties

Hippe Adidas-sneakers

W

Adidas werd in 1924 opgericht door Adolf (roepnaam Adi) en Rudolf Dassler. In 1948 verliet Rudolf het bedrijf, dat toen nog “Gebrüder Dassler Schufabrik” heette. Zijn broer Adi bedacht na het vertrek van zijn broer het bekende logo met de drie strepen en hij veranderde de bedrijfsnaam in Adidas. Adidas werd wereldberoemd omdat het onder andere de Olympische Spelen en het Duitse voetbalelftal sponsorde.

adi-rudi-history

Adidas maakt niet alleen voetbalschoenen, maar het bedrijf is ook de leverancier van de officiële bal voor het WK en het EK. De voetbalschoenen van Adidas zijn revolutionair, omdat het de eerste schoenen waren met verwisselbare noppen.

Adidas en sneakers

Naast voetballen en voetbalschoenen maakt Adidas natuurlijk ook producten die niet per definitie bedoeld zijn voor voetballers. De sneakers van Adidas zijn bekend over de hele wereld en niet alleen bij mensen die van voetbal houden.

Adidas werkt veel samen met bekende mensen. In samenwerking met kunstorganisatie Platform Six hebben Kate Moss, Naomi Campbell en Kylie Minogue Adidas-sneakers ontworpen. Kate Moss maakte bijvoorbeeld een neon-schoen van een ‘Stan Smith’. Naomi Campbell gaf een religieuze twist aan de sneaker door een afbeelding van Jezus erop te plaatsen. De schoen van Kylie Minogue werd versierd met buttons en andere accessoires.

ontwerp-van-kylie-minogue

Deze schoenen zijn ontworpen voor een nieuwe expositie in Londen. Met de schoenen wordt geld ingezameld voor een goed doel, namelijk Stonewall – een liefdadigheidsinstelling voor bi- en homoseksuelen.

Twintig schoenen worden geveild op een online veiling en ze zijn te zien in een expositie. De opbrengst van de veilig en de tentoonstelling komt ten goede aan Stonewall.